Video Editor does not load Video

Steps to reproduce

Steps to reproduce:
1. upload video file marked for cutting
2. let video process
3. open video editor by clicking cutting icon

Actual Results:
Video Editor opens up but does not load no media, no waveform, nothing.

Expected Results:
Video Editor loads Media and allows editing video

Activity

Show:
Sven Stauber
September 14, 2017, 3:23 PM

Make sure to use the correct activemq.xml

Sven Stauber
September 14, 2017, 3:22 PM

Hi Michael,

I could reproduce this locally - in my case, it was because I used activemq.xml of develop instead of 3.x. Changing the activemq.xml has solved the issue (for events uploaded after the change).

Since Duncan can get the video editor work locally and I could, too, I close this issue as "Cannot reproduce".

Feel free to re-open it in case activemq.xml doesn't solve the problem for you.

duncan smith
August 27, 2017, 7:41 PM

As per request in PR #1653, I've tested the upload workflows and the video editor for r/3.x, specifically @a4f496a49, similar to . Test included a short video + accompanying audio.

fast-ng: no waveform attempted, but video loads in video editor. I can confirm that lack of a waveform has no bearing on whether the video loads or not, nor whether trimming is allowed or not. Furthermore, I am able to trim and publish those edits.

ng-schedule-and-upload (Process upon upload and schedule): includes waveform. Video loads with no issue. I am able to edit and publish.

Both workflows publish media subject to my edits.

Server:
Ubuntu 16.04 derivative @ 4.4.0-83-generic
ffmpeg 2.8.11-0ubuntu0.16.04.1

Note: I was required to append "-strict -2" to `profile.fast.http.ffmpeg.command` in etc/encoding/fast-movies.properties as aac audio encoding seems to be experimental in ffmpeg 2.8.11

Michael Stypa
August 24, 2017, 10:00 AM

,

I just tested again on develop @ 7165a3fd7 and 3.x @ a4b496a49. Short slides video with audio and workflow "Process upon upload and schedule". Develop video editor works. 3x video editor does not load media.

Sven Stauber
August 23, 2017, 2:35 PM

Oh, fast-ng does publish to the internal channel for the video editor - but not the waveform...

Cannot Reproduce

Assignee

Sven Stauber

Reporter

Michael Stypa

Severity

Non Functioning